Papa ilk yurt dışı gezisine Brezilya’dan başladı

Papa ilk yurt dışı gezisine Brezilya’dan başladı

Katolik dünyasının Ruhani Lideri Papa Francis, ilk yurtdışı gezisini Brezilya’ya yaptı. Devlet Başkanı Dilma Rousseff, Papa Francis’i Rio de Janeiro’da havaalanında törenle karşıladı.

Brezilya’da bir hafta boyunca kalacak olan Papa Francis hükümet yetkilileri ile de bir araya gelecek. Ziyareti dolayısıyla Vatikan tarafından yapılan açıklamada Papa’nın Brezilya’da halktan bir hafta süre ile ülkelerine misafir olma istediğini bildirdi. Papa’nın ağzından verilen açıklamada; ‘‘Brezilya insanına erişmek için, onların kalplerine girebilme ile mümkün olduğunu öğrendim. Bu nedenle bende izninizle kalplerinizin kapısını hafifçe vurarak izin istiyorum. Eğer izniniz olursa bu hafta burada kalmak istiyorum’’ dedi.

Katolik Dünya Gençliği Günü’nde Brezilya’da bulunacak olan Papa’nın ziyareti nedeniyle başkent Rio de Janerio da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Papanın programında 20 bin polis güvenlikten sorumlu olacak. Brezilya’da 120 milyon Katolik bulunuyor. Ancak son yıllarda Güney Amerika kıtasında olduğu gibi Brezilya’da Katolik nüfusun azaldığı gözlemleniyor.

Buarada Papa’nın bu hafta içinde ziyaret edeceği bir azizin kabrinin yanında ev yapımı bir bomba buldu. Pazar günü bombayı bulan polisin AFP haber ajansına verdiği bilgiye göre küçük düzeyli patlayıcı bomba olduğu ve bunun kolay kolay can kaybına yol açamayacak türden olduğunu açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.