Pakistanlılar Hindistan’ı protesto etti

Pakistanlılar Hindistan’ı protesto etti

Pakistan ile Hindistan sınırında devam eden çatışmalardan dolayı Pakistan’da halk düşman ilan ettikleri komşu ülke Hindistan’ı protesto etti.

Başkent İslamabad’da Cuma namazı sonrası toplanan yaklaşık 200 kişi Hindistan’ı protesto etti. Camiat-ul dava-i İslami grubunun düzenlediği gösteride, cemaat mensupları Hindistan’ı kınayan konuşmalar yapıp sloganlar attı.

Cemaat liderlerinden Abdurrahman Makki, Hindistan aleyhinde yaptığı konuşmanın ardından ülke genelinde protestolar düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. Makki, “Ölenler için biz üzgün değiliz. Çünkü bizim tarafımızdan ölenler şehit olup cennete gitti.’’ dedi.

Protestoda ayrıca, Pakistan’da son bir haftada 22 kişinin ölümüne sebep olan ABD, İHA saldırıları da kınandı.

Bugün protesto günü ilan edilirken, Pakistan genelinde Hindistan karşıtı gösteriler düzenlendi.

Bir gösterici, “Şu anda ülke olarak birlik olmamız lazım. Hükümetin görevini yapması lazım. Biz Pakistanlılar biriz. Hep beraber kazanacağız inşallah.’’ ifadeleri ile görüşlerini paylaştı.

İki ülke arasında devam eden sınır çatışmalarında, Hindistan tarafından 5 kişi ölürken, Pakistan tarafından ise 13 kişi hayatını kaybetti. 18 sivilin öldüğü çatışmalar sebebi ile sınır bölgesinde yaşayan yaklaşık 30 bin insan evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.