Pakistan’da okul baskınında ölü sayısı 130’a yükseldi

Pakistan’da okul baskınında ölü sayısı 130’a yükseldi

Pakistan’ın Peşaver kentinde silahlı kişilerin, içinde öğretmenlerin ve öğrencilerin bulunduğu 500 kişilik bir askeri okula düzenlediği saldırıda ölü sayısı 130’a yükseldi. Toplam 122 kişinin ise yaşanan çatışmalarda yaralandığı kaydedildi. Yaralı olarak kurtarılan vatandaşlar, Paşever’deki kadın hastanesinde tedavi altına alındı.

Pakistan ordusunun finanse ettiği okula yapılan saldırıda 6 kişi olduğu belirlenen silahlı saldırganların rastgele açtıkları ateş sonucu en az 130 kişinin öldüğü, 122 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Ölen ve yaralananların çoğunluğunu 10 ilâ 20’li yaşlardaki öğrenciler oluşturuyor.

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada ise askerlerin kurtarma operasyonu düzenlediği ve okulun etrafını sardığı kaydedildi. Okulun kuşatılmasından sonra 3 kez patlama sesi duyulduğu ifade ediliyor.

Ayrıca, teröristlere yaşları büyük olan öğrencileri öldürme emri verildiği iddia ediliyor. Saldırıyı Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan (TTP) örgütünün üstlendiği ifade edildi. Ayrıca saldırıda, teröristlerin intihar saldırılarında kullandıkları ceketleri giydikleri kaydedildi.

Pakistan Ordusu’nun yaptığı operasyonda öğrenci ve öğretmenlerden bir kısmının okulun arka kapısından çıkarıldığı belirtildi. Okulda çatışmalar devam ederken, ölü sayısının ise artmasından endişe ediliyor.

Öte yandan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ise yayınladığı bildiride kanlı saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.