Pakistan’da bombalı saldırı: 22 ölü, 38 yaralı

Pakistan’da bombalı saldırı: 22 ölü, 38 yaralı

Pakistan’ın Hayber Paktunya eyaletine bağlı Bannu şehrinde askeri konvoya yönelik düzenlenen bombalı saldırıda en az 22 kişi öldü, 38 kişi de yaralandı.

Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban Pakistan’ın (TTP) üstlendiği saldırı, askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen uzaktan kumandalı bombanın patlatılması ile gerçekleştirildi.

Kanlı saldırı Bannu şehrinden Miranşah şehrine giden askeri konvoya yapıldı. Pakistan’daki Dawn gazetesinin haberinde 25-30 civarında askeri aracın bulunduğu konvoya düzenlenen saldırı sonucu ölenlerden 4’ünün sivil, 18’inin asker olduğu bildirildi.

TTP sözcüsü Sadullah Şahid’in saldırıyı üstlendiği ve güvenlik güçlerine yönelik saldırıların devam edeceği yönünde açıklamalarda bulunduğu kaydedildi.

Pakistan İçişleri Bakanı Nisar Ali Khan saldırıyı kınarken, Sınır Kolordu müfettişinden olayla ilgili rapor istediği öğrenildi.Saldırının gerçekleştiği Bannu şehri Pakistan’ın kuzeyindeki Hayber Paktunya eyaleti ile Veziristan’daki yarı özerk aşiret bölgesi sınırında bulunuyor.

Birçok kanlı saldırının yaşandığı Bannu şehrinde, Nisan 2012’de şehrin merkezi hapishanesine saldırı düzenlenmiş ve 384 mahkum kaçmıştı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.