Obama’ya Hocalı şikayeti

Obama’ya Hocalı şikayeti

Hocalı katliamının soykırım olarak tanınması için Başkan Barack Obama yönetiminin resmi sitesinde açılan dilekçeyi 100 bin kişi imzaladı.
    
Beyaz Saray resmi internet sitesinde, ”Hocalı Soykırımı”nın tanınması ve Başkan Obama’nın konuya ilişkin bildiri yayımlaması amacıyla imza kampanyası başladı.
    
26 Ocak’ta başlayan ve Hocalı katliamının yapıldığı 26 Şubat’a kadar devam etmesi planlanan kampanya, bitiş gününe iki hafta kala tamamlandı.
        
ABD’de yaşayan Azerbaycanlıların başlattığı ve Obama’dan, ”Hocalı Soykırımı”nın 21. yıl dönümünde olayla ilgili görüş bildirmesinin istendiği dilekçeyi 100 bin kişi imzaladı.
        
ABD hükümeti, bu tarz kampanyalarda belirtilen tarihte yeterli imza toplanması halinde Başkan Obama’nın konuyla ilişkin resmi açıklama yapabileceğini vadediyor.
    
Ermenistan-Azerbaycan arasındaki Yukarı Karabağ Savaşı’nda, 26 Şubat 1992 tarihinde, Karabağ’ın Hocalı kasabasında yaşayan siviller, Ermeni askerleri tarafından katledildi.
    
Azerbaycan makamlarının resmi verilerine göre 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti. Cesetler, olay yerine giden Azerbaycanlı ve yabancı gazeteciler tarafından görüntülendi ve katliam dünyaya duyuruldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.