Obama’nın Erdoğan’a hediyesinin tasarımı Türk sanatçıya ait

Obama’nın Erdoğan’a hediyesinin tasarımı Türk sanatçıya ait

Başkan Barack Obama’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a lazerle kristal içine işlenmiş bir Amerikan Kartalı hediye ettiği ortaya çıktı. Bu hediyenin tasarımı ise iki Türk sanatçıya ait.

 

Chicago’da sanat direktörü olarak çalışan Yunus Uslu 11 yıldır, endüstri tasarımcısı ve sanatçı Barış Taşer ise 30 yıldan uzun bir süredir ABD’de mesleklerini icra ediyor.

 

Erdoğan’a verilecek hediyenin tasarımının gelişim süreci ise oldukça ilginç. Sanatçı Yunus Uslu, Erdoğan’ın ziyareti öncesi Obama’nın protokol ofisinden ABD’deki Türk kültür merkezleri ile irtibata geçildiği ve Türk-Amerikan dostluğunu temsil edecek bir hediyenin tasarımı için bir Türk-Amerikan sanatçı arandığını ifade etti.

 

Beyaz Saray protokol bürosundan Başbakan Erdoğan’ın geleneklere bağlı biri olduğunun altı çizildiğini belirten Yunus Uslu, bu bağlamda Barış Taşer’le irtibata geçmiş.

 

Çalışmalarında sembolizm ve minimalizm etkisiyle yola çıktıklarını söyleyen Yunus Uslu ve Barış Taşer her iki ülkenin ön plana çıkan özelliklerini esere yansıttıklarını belirtti. Türkiye’nin köklü geçmiş ve disiplinini temsil eden tezhip sanatıyla, Amerika’nın en önemli değerlerinden özgürlüğü sembolize eden Amerikan Kartalı’nı bir araya bir araya getiren ikili, güçlü ve örnek bir dostuk sembolünü ortaya çıkardıklarına inanıyor.

 

Eserin tasarımını birkaç gece sabahlara kadar çalışarak tamamlayan ikili kısa ama heyecanlı bu maceraya katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Her iki sanatçı Amerika’da Türk kültürünün tanıtımına yaptıkları katkılarla tanınıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.