“Obama yükselen tansiyon nedeni ile Rusya ziyaretini kısa tutacak”

“Obama yükselen tansiyon nedeni ile Rusya ziyaretini kısa tutacak”

Başkanı Barack Obama’nın 5-6 Eylül günlerinde yapılacak G20 zirvesi çerçevesinde Rusya’ya gerçekleştireceği ziyaretinin Moskova ayağını iptal edeceği iddia edildi. The New York Times’ın haberine göre ziyaretin kısaltılmasında en büyük etken, CIA eski çalışanı Edward Snowden’e Rusya’nın geçici siyasi sığınma hakkı verebileceğini açıklaması.

 

Gazeteye göre Suriye sorunu, İran nükleer programı, füze savunma sistemleri gibi bir çok alanda Rusya ve ABD arasındaki tansiyon yüksek.

 

Bu arada Ria Novosti’nin konu ile ilgili sorusuna Beyaz Saray’ın yorum yapmadığı illeri sürüldü. Sözcü Jay Carney, “Ben Başkanın G20 zirvesi için Rusya’ya gitmeye niyetli olduğunu söyleyebilirim. Geçmişte bu konuda yaptığımız açıklamalar geçerli.” dedi.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD çıkarlarına zarar vermemek şartı ile geçici siyasi sığınma verilebileceğini ifade ettiği Snowden, resmi başvurusunu yapmış durumda. Federal Göçmen Bürosu, CIA eski çalışanı ile ilgili kararını en geç 3 ay içinde açıklaması gerekiyor. Şeremetyova Havalimanındaki transit bölgede kalan Snowden, Rusya’dan özgür hareket imkanını aldıktan sonra Latin Amerika ülkelerine gideceğini ifade ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.