Obama: Suriye mutabakatı büyük bir zafer olabilir

Obama: Suriye mutabakatı büyük bir zafer olabilir

Başkan Barack Obama, Suriye’deki kimyasal silahların imhasıyla ilgili mutabakatın, uluslararası toplum açısından büyük bir zafer potansiyeli taşıdığını söyledi.

Obama, Beyaz Saray’da bir araya geldiği Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ile basın mensuplarına açıklama yaptı. Konuşmasına Suriye meselesi ile başlayan Obama, ABD ve Rusya’nın uzun görüşmelerden sonra dün net bir anlaşmaya vardığını dile getirdi. Obama Suriye meselesinin her zaman diplomasi yoluyla çözülmesini ifade ettiğini belirterek son bir kaç günde sorunun çözümü adına yapılan uluslararası çalışmalardan övgüyle bahsetti.

Bundan sonra başarılabilecekler noktasında çok umutlu olduklarını dile getiren Obama, “Ama görünüşe göre yapılması gereken çok iş var.” dedi. Suriye’nin verdiği sözlere uygun hareket edeceğine yönelik kaygılara dikkat çeken Obama, ayrıca hala savaşın sürdüğü bölgeden kimyasal silahların nasıl çıkarılacağına ilişkin haklı kaygıların da olduğunu söyledi.

Hindistan Başbakanı Singh ise Obama’nın kendisine ABD’nin Suriye ve İran konusundaki girişimlerinden bahsettiğini ifade etti. Kendisini vizyonundan ve diplomasiye bir şans daha vermesinden dolayı kutladığını belirten Singh, “Hindistan bu girişimleri tamamen destekliyor.” dedi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.