Obama, sağlık reformunu internet sitesi üzerinden eleştirenlere tepki gösterdi

Obama, sağlık reformunu internet sitesi üzerinden eleştirenlere tepki gösterdi

Başkan Barack Obama, 1 Ekim itibariyle yürürlüğe giren Düşük Maliyetli Sağlık Kanunu’nu (Affordable Care Act) internet sitesi üzerinden eleştirenlere tepki gösterdi. İnternet sitesindeki aksaklıkların en fazla kendisini hayal kırıklığına uğrattığını dile getiren Obama, sağlık reformunun getirdiği yeniliklere dikkat çekti. Obama, başvuruların yüz yüze veya telefon yoluyla da yapılabileceğini hatırlattı.

 

Beyaz Saray’da basın açıklaması yapan Obama, sağlık reformunun işleyişi ve getireceği yenilikler hakkında geniş bilgi verdi. Sağlık sigortasına başvuruların yapıldığı internet sitesinin tüm aksaklıklara rağmen hala çok sayıda insana hizmet verdiğini ifade eden Obama, problemin kısa sürede çözüleceğini söyledi.  Ülkedeki en iyi bilgi teknolojileri uzmanlarından bazılarını çalışmalara dahil ettiklerini ifade eden Obama, “İnternet sitesinin daha iyi, daha hızlı ve daha çabuk çalışması için yapabileceğimiz herşeyi yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Binlerce insanın başvuruda bulunduğunu ve yüzlerce dolar tasarruf ettiğini hatırlatan Obama, başvurların yapılması için 6 aylık bir süre olduğuna ve bunun sadece 3 haftasının geride kaldığına dikkat çekti.

 

Sağlık reformunun sadece internet sitesinden ibaret olmadığını ifade eden Obama, Düşük Maliyetli Sağlık Kanunu ile çocukların 26 yaşını doldurana kadar ailelerinin sağlık sigortasından yararlanabileceğini, reçeteli ilaçların daha düşük fiyata satılacağını ve doğum kontrolünün ücretsiz yapılacağını söyledi.

 

Amerikalıların  yüzde 15’inin herhangi bir sağlık sigortası bulunmadığına dikkat çeken Obama, birçok insanın bu sayede sağlık sigortasına kavuşacağını ifade etti. Obama yapılan çalışmaların her 10 sigorta sahibi olmayan Amerikalı’dan 6’sının 100 doların altına sigortalı olabileceğini gösterdiğini dile getirdi.

 

Cumhuriyetçi Parti üyelerine de bir mesaj gönderen Obama, sağlık reformuna yönelik eleştirilerin internet sitesi üzerinden yapılmamasını talep etti.

 

Obamacare olarak da bilinen Düşük Maliyetli Sağlık Kanunu konusunda Demokrat Parti ile Cumhuriyetçi Parti üyesi milletvekilleri arasında büyük tartışmalar yaşanmıştı. Obamacare’e fon ayırmak istemeyen Cumhuriyetçi milletvekilleri 2014 yılı bütçesini imzalamayı reddetmiş ve bu nedenle hükümet yaklaşık 3 hafta kepenk kapalı kalmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.