Obama, İsrail’den kara operasyonundan kaçınmasını istemedi

Obama, İsrail’den kara operasyonundan kaçınmasını istemedi

Başkan Barack Obama’nın, Tel Aviv yönetiminden Gazze’ye karar saldırısından kaçınması yönünde telkinde bulunmadığı bildirildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes, Kamboçya’da yaptığı açıklamada, Obama’nın ‘İsrail’in güvenliğiyle ilgili kendi kararlarını verme hakkı bulunduğuna inandığını’ söyledi.

Ben Rhodes, Gazze krizinin çözülmesi için önce Hamas’ın roket saldırılarına son vermesi gerektiğini ve Mısır’ın bu süreçte rol oynayabileceğini dile getirdi.

CLINTON, GAZZE’Yİ GÖRÜŞMEK İÇİN İSRAİL’E GİDİYOR

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un İsrail’in Gazze’ye saldırıları konusunda görüşmeler yapmak için bugün İsrail’e geleceği bildirildi.

İsrail’in Haaretz gazetesi, Clinton’un bir dizi temaslarda bulunmak için bugün İsrail’e geleceğini yazdı. Clinton’un görüşmelerinde ana gündem maddesi İsrail’in Gazze’ye saldırıları ve ateşkesin sağlanması konusu olacak.

Clinton’un ziyareti çerçevesinde yarın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ve Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman ile görüşmesi bekleniyor.

Bu arada BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da İsrail’i bugün ziyaret edecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.