Obama: Filistinlilerin de kendi topraklarında özgür olmaya hakları var

Obama: Filistinlilerin de kendi topraklarında özgür olmaya hakları var

Resmi temasları çerçevesinde İsrail’de bulunan  Başkan Barack Obama, Kudüs’teki Kongre Merkezi’nde İsrailli üniversite öğrencilerine yaptığı konuşmada İsrail’in geçerli bir Filistin devletini tanıması gerektiğini söyledi.

 

Filistin halkının kendi topraklarında özgür olmaya hakları olduğunu söyleyen Obama,

“Kendinizi onların yerine koyun. Filistinli bir çocuğun kendi halkına ait bir devlet içerisinde büyüyememesi ve ailesinin hareketlerini her gün kontrol eden yabancı bir ordunun varlığıyla yaşaması adil değil” dedi.


“Onlarla konuştukça kızlarımdan farklı olmadıklarını gördüm. Sizin kızlarınızdan, oğullarınızdan da farklı değiller” diyen Obama, “İnanıyorum ki, İsrailli aileler de bu çocuklarla oturup konuşsa, bu çocukların başarılı olmalarını istediklerini söylerler. Onların da refah içinde yaşamalarını ve kendi çocuklarının sahip olduğu imkanları elde etmelerini isterler” ifadelerinde bulundu.

İsraillilerin yerleşim inşaatlarına devam etmesinin barış sürecine engel olduğunu vurgulayan Obama, İsrail’in bağımsız ve geçerli bir Filistin devletini tanıması gerektiğini söyleyerek Filistin devletinin kurulmasına verdiği desteği yineledi. “İki halk için iki ayrı devlet kurulmalı” diyen Obama, salonda büyük alkış aldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.