Obama: Askeri seçenek masada, kara harekatı yok

Obama: Askeri seçenek masada, kara harekatı yok

ABD Başkanı Barack Obama, Irak’ın Kuzey’in de iki önemli şehri ele geçiren Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) için askeri seçeneğin masada olduğunu söyledi. “Acilen atmamız gereken bazı kısa süreli askeri hamleler var” diyen Obama, ulusal güvenlik ekibiyle birlikte her türlü seçeneği değerlendirdiklerini kaydetti.

ABD başkanı, Avustralya Başbakanı Tony Abbott ile Beyaz Saray’da yaptığı görüşmenin ardından, yaptığı açıklamada ABD’nin Irak’a yardım edeceğini söyledi. Irak ve Suriye’de savaşan radikal grupların bu ülkelerde kalıcı olmalarına izin vermeyeceklerini söyleyen Obama, yapılacak yardımın içeriğiyle ilgili bilgi vermedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney ise yaptığı kısa açıklamada, ABD’nin orduyu Irak’a gönderme planının olmadığını söyledi. Irak’a asker göndermeye niyetlerinin olmadığını üstüne basa basa ifade eden Carney, “Bu konudaki görüşümüzü yeterince açık olarak ifade etmek istiyorum” dedi.

TEMSİLCİLER MECLİSİ BAŞKANI BOEHNER: OBAMA ÖĞLE UYKUSUNDA

Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ise, Başkan Barack Obama’nın Ortadoğu politikasını sert bir dille eleştirdi. Boehner, Obama hükümetinin yaklaşan tehlikeyi geçtiğimiz bir yıl süresince göremediğini belirterek, “Şimdi onlar (IŞİD) Bagdat’a 100 mil uzakta. Peki başkan ne yapıyor dersiniz? Öğle uykusunda!” diye tepki gösterdi.

Obama’nın dış politikasını eleştirenler arasında senatonun iki ünlü CUmhuriyetçi ismi Lindsey Graham ile John McCain de bulunuyor. McCain, Obama’nın artık ulusal güvenlik danışmanlarının aklı ile hareket etmeyi bırakmasını istedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.