“Obama askeri bütçede kesintiye gidiyor, Suriye konusuna mesafeli”

“Obama askeri bütçede kesintiye gidiyor, Suriye konusuna mesafeli”

Brooking Enstitüsü Dış Politika Araştırmaları Direktörü Michael O’Hanlon, ”Obama, Suriye politikasıyla fazla içli dışlı olmak istemedi. Obama Afganistan’dan asker çekmenin yanı sıra askeri bütçede 10 yıl içinde 500 milyar dolarlık bir kesintiye gidiyor. Romney ise savunmanın bütçesini artırmayı planlıyor” dedi.

    

O’Hanlon, TÜSİAD ile Brooking Enstitüsü iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘ABD Başkanlık Seçimleri – Türkiye ve Bölgeye Etkileri’ konulu konferansta yaptığı konuşmada, Romney’in Putin’e karşı bel kemiğini dik tutmak istediğini belirterek, şöyle konuştu:


”Obama, Suriye politikasıyla fazla içli dışlı olmak istemedi. Obama Afganistan’dan asker çekmenin yanı sıra  10 yıl içinde askeri bütçede 500 milyar dolarlık bir indirime gidiyor. Bu kesintiler ocak 1 Ocak’tan itibaren yapılacak. Romney ise savunmanın bütçesini artırmayı planlıyor. Daha büyük bir deniz kuvvetleri istiyor. Askeri gücü İran’a karşı kullanmak için daha hızlı davranabilir. Obama’ya göre İsrail’e yeşil ışık yakmaktan bahsetti. Suriye konusunda ise muhafazakarlar bizi tekrar Ortadoğu’da savaşa sokmak istemeyeceklerdir. Irak’ın zor olduğunu biliyorlar, aynı süreci Suriye’de tekrarlamayacaklar. Suriye, Bosna’ya benziyor. Esad’ın gideceğini düşünmüyorum. Halkını öldürmeye devem ederse daha fazla sesiz kalamayacağız. Bir şeyler yapılması lazım.”
  Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt alt     Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.