NSA Verizon’ın başını yaktı

NSA Verizon’ın başını yaktı

Alman hükümeti, ABD’nin en büyük telekomünikasyon ve internet sağlayıcılarından olan Verizon’ın artık Alman devletine hizmeti veremeyeceğini açıkladı. Buna göre Almanya Verizon’ın bu yıl sonunda dolacak olan sözleşmesini uzatmayacak.

Alman hükümeti karara gerekçe olarak Verizon’ın elindeki bilgileri Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) ile paylaştığı iddialarını gösterdi. Geçtiğimiz yıl ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) çalışanlarından Edward Snowden tarafından kamuoyuna sızdırılan bilgiler NSA’in, Verizon’ın da içinde bulunduğu bazı şirketlerin bilgi bankalarına ulaştığını ve müşteri gizliliği kuralını ihlal ettiğini ortaya çıkarmıştı.

Alman İçişleri Bakanlığı, kararı Alman devletine internet hizmeti sağlayacak firmaların herhangi bir güvenlik sorunu bulunmaması şartıyla izah etti. Verizon, Alman devletinin bakanlıkları arasında 2010 yılından bu yana internet hizmeti sağlıyordu.

Snowden’ın ortaya çıkardığı belgeler, NSA’in Almanya Başbakanı Angela Merkel’in cep telefonunu da dinlediğini gösteriyordu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.