Nil Akademi başarıya doymuyor

Nil Akademi başarıya doymuyor

Kanada’da 2011 yılında kurulan Nil Akademi Güreş Kulübü başarıdan başarıya koşuyor. Kulüp, katıldığı şampiyonalarda şu ana kadar 42 madalya kazandı.

Nil Akademi beden eğitimi öğretmeni Yasin Kaya, güreş kulübü olarak Toronto ve Ontario geneli liseler ve kulüpler arası turnuvalarla Kanada Şampiyonası ve ABD’de düzenlenen uluslararası turnuvalara katıldıklarını belirtti. Bugüne kadar takım olarak üçü Kanada Şampiyonası’nda olmak üzere toplam 42 madalya kazandıklarını ifade eden Kaya, en son 21 Kasım’da düzenlenen Bishop Ryan Güreş Turnuvası’nda 7 altın ve 4 gümüş madalya kazandıklarını sözlerine ekledi.

Güreş takımını çalıştıran Yasin Kaya, 2005 yılında 23. Dünya Üniversiteler Olimpiyatı’nda Kanada’yı temsil etmiş ve Dünya Fairplay Ödülü’nü kazanmış. Eski Kanada Millî takım güreşçisi olan Kaya, haha önce de Lakehead Üniversitesi Güreş Kulübü dahil pek çok okul takımını güreş takımını çalıştırmış. Nil Akademi Güreş Kulübü’nün ikinci antrenörü ise yine eski millî güreşçi ve tecrübeli antrenör Brock Curtis. Curtis, serbest stilde (Freestyle) sporcuları turnuva ve şampiyonalara hazırlıyor.

Nil Akademi bünyesindeki kulübün tüm sporcuları okulun kendi öğrencilerinden oluşuyor. Şu an takımda 12 sporcu var. Grekoromen stil güreşen takımın kaptanlığını yapan İbrahim Elma dışında tüm sporcular güreşe Kanada’da başlamış. 12. sınıf öğrencisi olan Elma 9. sınıfta başladığı ve çok sevdiği güreşi Kanada’ya geldiği için bırakmak zorunda kalacağını düşünürken, kayıt yaptırdığı okulun başarılı bir güreş kulübünün olduğunu öğrenince âdeta yeniden doğduğunu söylüyor. Elma, Kanada’daki ilk yılında Kanada ikincisi olmuş. Şimdi ülke şampiyonu olmak için çalışıyor.

Geçtiğimiz yıl Nile Academy’de güreşe başlayan Serbest Stil Takımı kaptanı İhsan Atılan ise bir yıla tam 6 madalya sığdırmış. Türkiye’de yaşarken uzak olduğu bir spor dalında Kanada’da başarıdan başarıya koşmasının ailesini hem şaşırttığını hem de sevindirdiğini anlatan Atılan, güreşe üniversitede de devam etmek istediğini belirtti. Kanada vatandaşı olmamanın kendileri için dezavantaj olduğunu belirten Atılan “Kanada şampiyonu olsanız dahi vatandaş olmadığımız için millî takıma giremiyorsunuz” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.