New York Times’tan Putin’e açık mektup

New York Times’tan Putin’e açık mektup

Amerika’nın saygın gazetelerinden New York Times (NYT) aralarında Madeleine Albright, Morton Abramowitz gibi tanınmış siyasetçi, diplomat, din adamı ve sanatçıların bulunduğu toplam 51 kişinin imzasını taşıyan ve Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin’e açık bir mektup yayınladı. Rus Hükümeti ile Putin’e seslenen mektup tam sayfa yayınlanırken, Rusya’dan Suriye’deki insani durum anlatılarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) karar tasarısına destek vermeleri istendi.

Mektupta, Soçi’deki Kış Olimpiyat oyunları hatırlatılarak burada güzel bir dostluk ve kardeşlik ortamının oluştuğu ancak Soçi’ye sadece bin kilometre uzaklıktaki Suriye’de ise büyük bir insani krizin yaşandığı vurgulandı. Mektupta, Putin’den tasarıya destek vererek liderlik sergilemesi talep edildi.

MUHALİFLER DE KONSEY’DEKİ TASARIYI DESTEKLEDİ

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) tarafından yapılan yazılı açıklamada da Güvenlik Konseyi karar tasarısına destek istendi. SMDK, tasarının veto edilmesinin Suriye halkının daha fazla kanının akmasına göz yumulması anlamına geleceğini vurgulandı. Açıklamada, “Tasarıyı engellememe gibi Rusya’nın ahlaki bir sorumluluğu var. Rusya’nın, tasarıyı engellemesi durumunda özgürlük ve demokrasi isteyen halkına savaş açan diktatör Esed’e desteğini sürdürdüğü ve onun suçlarını örttüğü anlamına gelecektir” denildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.