Netanyahu’dan Obama’ya: İsrail’in yanında olduğunuz için teşekkürler

Netanyahu’dan Obama’ya: İsrail’in yanında olduğunuz için teşekkürler

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD’ye, Ortadoğu’da tarihi değişim süreci yaşanırken İsrail’in yanında durduğu için teşekkür ederek, ”İstikrarın olmadığı ve belirsizliklerin yaşandığı bir Ortadoğu’da bu ittifaka duyulan ihtiyaç her zamankinden büyük” dedi..


Netanyahu, üç günlük Ortadoğu turu kapsamında İsrail’e giden Başkan Barack Obama için Tel Aviv Ben Gurion Havaalanı’nda düzenlenen karşılama töreninde yaptığı konuşmada, Obama’nın başkanlığının ikinci döneminin ilk yurt dışı ziyaretini İsrail’e yapmasının önemine değinerek, ”Tarihi bir an yaşıyoruz” dedi.

 

İsrail hükümeti ve halkı adına ABD halkına mesaj göndermek istediğini ifade eden Netanyahu, ”Ortadoğu’da tarihi değişim süreci yaşanırken İsrail’in yanında durduğunuz için teşekkürler” diye konuştu.00001618017

Netanyahu ABD’ye, İsrail’in tehditlere karşı kendini savunma hakkını onayladığı, cömert askeri yardım sağladığı, güvenlik ve istihbarat alanında gösterdiği işbirliği ve Yahudi halkının devlet kurma hakkını savunduğu için de teşekkür etti.

 

“FİLİSTİN’LE BARIŞ İSTİYORUZ”   

 

İki ülke arasındaki ittifakın Obama döneminde daha da güçlendiğine işaret eden Netanyahu, ”İstikrarın olmadığı ve belirsizliklerin yaşandığı bir Ortadoğu’da bu ittifaka duyulan ihtiyaç her zamankinden büyük” dedi.

Netanyahu, ”Bu ilişki, komşularıyla istikrarlı ve güvenli bir barışa ulaşmak isteyen İsrail’in bu amacını gerçekleştirmesi için de çok önemli. Filistinli komşularımızla barış sağlamak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Netanyahu, konuşmasını ”İsrail halkı, ziyaretinizden ötürü onur duyuyor. Arkadaşlığınıza büyük önem veriyoruz. Ortadoğu’nun özgür, müreffeh ve barışçıl bir geleceğe sahip olması yönündeki umudunuzu paylaşıyoruz” sözleriyle tamamladı.

 

 

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.