Nelson Mandela filminin fragmanı yayınlandı

Nelson Mandela filminin fragmanı yayınlandı

Hastanede 42 gündür yaşam mücadelesi veren Afrika’nın efsane lideri Nelson Mandela’nın hayatını konu edinen filmin fragmanı yayınlandı. “Mandela: Özgürlüğe Uzun Yolculuk” filminin 2.30 dakikalık gösteriminin, efsane liderin 95’inci doğum gününe denk gelmesi Güney Afrikalıları duygulandırdı.


Hareketli müzikler ve ses efektleri ile dolu olan yeni Mandela filminde, Nobel Ödülü sahibi liderin, Afrika Ulusal Kongresi üyesi, insan hakları savunucusu genç bir avukat olarak erken yaşamından, hapisten çıkışına kadarki mücadelesi konu ediliyor. Filmde, Mandela’nın 27 yıl hapis hayatının ardından, 1994’te ırkçı rejimi sonlandıran ilk demokratik seçimler de ekranlara taşınıyor.

Dünyanın en ünlü mahkumu olarak tanınan Nelson Mandela’nın hayatı bir çok filme konu oldu. Mandela’yı en son Morgan Freeman 2009’da ‘Invictus’ filminde canlandırdı.

Daha önceki Mandela filmleri ilgiyle izlense de,hayatını siyahların özgürlük mücadelesine adayan Mandela’nın, yabancı aktörler tarafından canlandırılması her zaman büyük eleştirileri beraberinde getirdi. Mandela’yı bu defa oynayan İngiliz aktör İdris Elba, “Mandela’yı anlamak isteyen bu filmiz izlesin” sözleri ile duygularını dile getirdi. Filmde, Mandela’nın mahkemede kendisini hapse mahkum eden hakime verdiği savunma sahnesinin ses getirmesi bekleniyor.

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/RU0W_ycO3Gk” frameborder=”0″ allowfullscreen]

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.