NATO’dan Rusya’ya Patriot güvencesi; Savunma amaçlı

NATO’dan Rusya’ya Patriot güvencesi; Savunma amaçlı

NATO Askeri Komitesi Başkanı Orgeneral Knud Bartels, Türkiye’nin Suriye sınırına yerleştirilecek Patriot füzelerinin savunma amaçlı olduğunu söyledi. Moskova’da Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov’la görüşen Bartels, Rusya’ya Suriye’de iç çatışmalara herhangi bir askeri müdahalede bulunmayacakları yönünde de garanti verdi.

Türkiye’nin talebi üzerine bölgeye Patriot füzelerinin yerleştirilmesi yönünde karar alındığını, sadece savunma amaçlı olduğunu ifade eden Bartels, “İttifak, basitçe üyelerinden birinin özel bir talebine olumlu cevap vermiştir.” dedi.

NATO’nun Rusya’nın Suriye krizi ile ilgili ciddi endişelerini paylaştığını, konu ile ilgili Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov’la görüşmelerini sürdüreceklerini kaydetti.

Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov da Suriye krizine dış askeri müdahale konusunda bir kez daha uyarıda bulundu. Suriye’de durumun giderek kötüleştiğini vurgulayan Gerasimov, “Maalesef NATO Türkiye’ye hava savunma sistemi kuruyor. Biz üçüncü tarafların müdahil olmadan, krizin Suriye’de çözülmesinin önemine dikkat çekiyoruz. Özellikle de askeri anlamda müdahale kabul edilemez.” uyarısı yaptı.

Rusya ve NATO arasında Moskova’da gerçekleşen görüşmelerle ilgili basına açıklamada bulunan Rusya Genelkurmay Başkanlığı Uluslar arası Askeri İşbirliği Departmanı’ndan Sergey Koşelev, NATO yetkililerinin Suriye’ye askeri müdahale konusunda bir planları olmadığı teyidini verdiklerini söyledi.

Rusya’nın verilen garantiyi yeterli bulduğunu ifade eden Koşelev, “NATO bu pozisyonunu sürdürmesi durumunda herhangi bir askeri müdahalede bulunmayacak. Suriye’de Libya senaryosunun tekrarlanma riski yok.” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.