NATO: Afganistan artık ‘teröristler için güvenli bölge’ değil

NATO: Afganistan artık ‘teröristler için güvenli bölge’ değil

NATO, Afganistan’da bulunan Uluslararası Güvenlik Destek Gücü’ne (ISAF) destek veren ülkelerle ortak olarak gerçekleştirdiği oturumun ardından bir bildiri yayınladı.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Afganistan oturumunun ardından düzenlediği basın toplantısında, bu ülkenin artık uluslararası terörizm için “güvenli bölge” olmadığını belirtti.

Afganistan’daki istikrarın tüm NATO ülkeleri için güvenlik anlamına geldiğini vurgulayan Rasmussen, NATO’nun 2015 başında başlatacağı Kararlı Destek misyonu için gerekli olan yasal çerçevenin en kısa zamanda hazırlanmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Destek Gücü’nün bu yıl sonunda Afganistan’da görevinin biteceği açıklanırken bu ülkeye sağlanan desteğin devam edileceği kaydedildi. ISAF yerine Afgan makamlarının güvenlikle ilgili tüm sorumluluğu üstleneceğinin belirtildiği açıklamada, Destek Gücü’nün çekilmesinin ardından bu ülkeye üç türlü desteğin sağlanacağı kaydedildi. Kısa vadede ‘Kararlı Destek’ misyonunun devreye gireceği, orta vadede Afgan ulusal güvenlik güçlerinin idamesine mali destek verileceği belirtilirken, uzun vadeli hedefinse kalıcı ortaklık olduğu açıklandı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.