Mısır’dan Mübarek’e ikinci şok

Mısır’dan Mübarek’e ikinci şok

Mısır Temyiz Mahkemesi, geçtiğimiz yıl “göstericilerin öldürülmesi” davasından, eski diktatör Hüsnü Mübarek, 2 oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile 6 yardımcısının aldığı beraat kararını bozdu.

Mayıs ayında da mahkeme, “Başkanlık Sarayı Yolsuzluğu” olarak bilinen davada, Ocak ayında serbest bırakılan devrik lider Hüsnü Mübarek’in oğullarının tekrar tutuklanmasına karar vermişti.

Ocak 2011’de devrik lider Mübarek’e karşı ayaklanan, halkın öldürülmesi için vur emri verdiği iddia edilen ve kamuoyunda “göstericilerin öldürülmesi” olarak bilinen davadan, Kasım 2014’te Mübarek, oğulları Ala ve Cemal, dönemin İçişleri Bakanı Adili ile 6 yardımcısı beraat kararı almıştı. 846 göstericinin öldürüldüğü bu davada, Kahire Temyiz Mahkemesi beraat kararını bozarak tekrar yargılanmasını talep etti. İçeride tutuklu bulunduğu yolsuzluk davasından beraat kararı beklerken, temyiz mahkemesinin göstericilerin öldürülmesinden tekrar yargılanmasını istemesi, Mübarek ve ailesini şok etti.

Geçtiğimiz Mayıs ayında da mahkeme, “Başkanlık Sarayı Yolsuzluğu” olarak bilinen davada, Ocak ayında serbest bırakılan devrik lider Hüsnü Mübarek’in oğullarının tekrar tutuklanmasına karar vermişti. Mısır Cumhurbaşkanlığı Sarayı için ayrılan 126 Milyon Cüneyh (16 milyon dolar) ödeneği Mübarek’in oğulları Ala ve Cemal kardeşler zimmete geçirdiği suçlamasıyla yargılanmıştı. Dört ay önce ise tutuksuz yargılanmak üzere beraatlerine karar verilmişti. Mahkeme, ‘Başkanlık Sarayı Yolsuzluğu’ davasından suçlu bularak Ala ve Cemal Mübarek kardeşlerin tekrar tutuklatıp Tora Hapishanesi’ne göndermişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.