Mısır’da gergin Cuma

Mısır’da gergin Cuma

Mısır’da darbeyle işbaşına gelen ordu, iktidardan devirdiği Müslüman Kardeşler’e ‘uzlaşma’ için masa başına oturmak üzere 48 saat süre verdi.

 

Askeri darbe karşıtları, El Sisi aleyhine sloganlar atarak Kahire’nin farklı yerlerinden Raba El Adaviye meydanına doğru yürüyüşe başladı. Öte yandan, Genelkurmay Başkanı Abdulfettah el-Sisi’nin 3 Temmuz’daki askerî müdahaleye destek verenleri sokak gösterilerine davet etmesi üzerine darbe yanlıları Tahrir meydanında toplanmaya başladı. Meydana giriş çıkışlar askerlerin kontrolünde yapılıyor.

 

Mısır ordusunun yönetime el koymasından sonra demokratik seçimle iktidara gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarları ve ordu destekli gruplar Cuma namazı sonrası meydanları doldurmaya başladı. Kahire’nin farklı yerlerinden yürüyüşe başlayan darbe karşıtları, darbeden bu yana oturma eylemi yapılan Raba El Adaviye meydanına doğru yürüyor. Darbe karşıtları Mursi’nin posterleri ile Mısır bayrakları taşıyor. Göstericiler ayrıca Mısır Genelkurmay Başkanı Abdulfettah El Sisi aleyhine sloganlar atıyor.

 

Bu arada Kahire’nin Şubra mahallesinde Mursi ve darbeyi destekleyen göstericiler arasında çatışma yaşandığı bildirildi. Çatışma öğleden sonra başlarken, uydu televizyonu ONTV’de yer alan görüntülerde kalabalık karşıt görüşlü grupların bir birine taş attığı görülüyor.

 

DARBE YANLILARI TAHRİR MEYDANI’NDA TOPLANIYOR


Ordunun yönetime el koymasını destekleyen grupların gösteri yaptığı Tahrir meydanı girişlerinde Mısır ordusuna ait tanklar hazır bekletiliyor. Göstericiler güvenlik kontrolünden geçtikten sonra meydana alınıyor. Meydan üzerinde Apachi tipi savaş helikopterlerinin tur attıkları bildiriliyor.

Öte yandan Müslüman Kardeşler taraftarları ile darbe karşıtları, bugün “Darbeyi Düşürme Cuması” adı altında ülke genelinde 34 yerde gösteri düzenleyecek. Kahire’deki Raba El Adaviye meydanında yaklaşık bir aydır darbe karşıtı gösteriler düzenleniyor.


ORDU BU KEZ MÜSLÜMAN KARDEŞLER’E 48 SAAT SÜRE VERDİ


El Arabiya’nın haberine göre bir ordu yetkilisi, Müslüman Kardeşler’den gelecek her türlü şiddet ve kara terör çağrısına sert bir şekilde cevap vereceklerini belirterek, “Müslüman Kardeşler’e yeni hükümetin yol haritasına katılması için 48 saat süre veriyoruz” dedi.


Bu arada Müslüman Kardeşler yeni bir bildiri yayınlayarak taraftarlarına askeri darbeye karşı barışçı direniş göstermesi çağrısında bulundu. Haraketin lideri Muhammed Badi Mısırlıların özgürlük ve meşruiyet için sokaklara dökülmesini istedi. Müslüman kardeşler bildirisinin, Genelkurmay Başkanı Abdül Fettah El Sisi’nin halkı Cuma günü terörizme karşı meydanlara çağırmasından bir gün sonrasına gelmesine dikkat çekildi.  

  Mısır’da darbeyle işbaşına gelen ordu, iktidardan devirdiği Müslüman Kardeşler’e ‘uzlaşma’ için masa başına oturmak üzere 48 saat süre verdi. Askeri darbe karşıtları, El Sisi aleyhine sloganlar atarak Kahire’nin farklı yerlerinden Raba El Adaviye meydanına doğru yürüyüşe başladı. Öte yandan, Genelkurmay Başkanı Abdulfettah el-Sisi’nin 3 Temmuz’daki askerî müdahaleye destek verenleri sokak gösterilerine davet etmesi üzerine darbe yanlıları Tahrir meydanında toplanmaya başladı. Meydana giriş çıkışlar askerlerin kontrolünde yapılıyor. Mısır ordusunun yönetime el koymasından sonra demokratik seçimle iktidara gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarları ve ordu destekli gruplar Cuma namazı sonrası meydanları doldurmaya başladı. Kahire’nin farklı yerlerinden yürüyüşe başlayan darbe karşıtları, darbeden bu yana oturma eylemi yapılan Raba El Adaviye meydanına doğru yürüyor. Darbe karşıtları Mursi’nin posterleri ile Mısır bayrakları taşıyor. Göstericiler ayrıca Mısır Genelkurmay Başkanı Abdulfettah El Sisi aleyhine sloganlar atıyor. Bu arada Kahire’nin Şubra mahallesinde Mursi ve darbeyi destekleyen göstericiler arasında çatışma yaşandığı bildirildi. Çatışma öğleden sonra başlarken, uydu televizyonu ONTV’de yer alan görüntülerde kalabalık karşıt görüşlü grupların bir birine taş attığı görülüyor. Darbe yanlıları Tahrir meydanında toplanıyor Ordunun yönetime el koymasını destekleyen grupların gösteri yaptığı Tahrir meydanı girişlerinde Mısır ordusuna ait tanklar hazır bekletiliyor. Göstericiler güvenlik kontrolünden geçtikten sonra meydana alınıyor. Meydan üzerinde Apachi tipi savaş helikopterlerinin tur attıkları bildiriliyor. Öte yandan Müslüman Kardeşler taraftarları ile darbe karşıtları, bugün “Darbeyi Düşürme Cuması” adı altında ülke genelinde 34 yerde gösteri düzenleyecek. Kahire’deki Raba El Adaviye meydanında yaklaşık bir aydır darbe karşıtı gösteriler düzenleniyor. Ordu bu kez Müslüman Kardeşler’e 48 saat süre verdi! El Arabiya’nın haberine göre bir ordu yetkilisi, Müslüman Kardeşler’den gelecek her türlü şiddet ve kara terör çağrısına sert bir şekilde cevap vereceklerini belirterek, “Müslüman Kardeşler’e yeni hükümetin yol haritasına katılması için 48 saat süre veriyoruz” dedi. Bu arada Müslüman Kardeşler yeni bir bildiri yayınlayarak taraftarlarına askeri darbeye karşı barışçı direniş göstermesi çağrısında bulundu. Haraketin lideri Muhammed Badi Mısırlıların özgürlük ve meşruiyet için sokaklara dökülmesini istedi. Müslüman kardeşler bildirisinin, Genelkurmay Başkanı Abdül Fettah El Sisi’nin halkı Cuma günü terörizme karşı meydanlara çağırmasından bir gün sonrasına gelmesine dikkat çekildi.    

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.