Mısır’da darbe hükümeti protestoculara göz açtırmıyor; 7 ölü

Mısır’da darbe hükümeti protestoculara göz açtırmıyor; 7 ölü

Mısır’da Hüsnü Mübarek’in indirilmesinden sonra ülkede yaşanan kaos ortamı durulmak bilmiyor. 2011 yılında Arap Baharı’nın etkisi ile meydanlara dolan Mısır halkı 30 yıllık Mübarek’in yönetimine son vermilmesinin yıldönümünde askeri hükümet karşıtı gösterilerde 7 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

25 Ocak’ta ayaklanmanın yıldönümü olması nedeniyle Mısır’ın çeşitli şehirlerinde Müslüman Kardeşler taraftarları ile askeri hükümet destekçileri sokaklara indi. Güvenlik güçlerinin olağanüstü güvenlik önlemi aldığı belirtilirken Kahire ve diğer şehirlerde hükümet karşıtı gösterilere polisin orantısız güç kullanarak müdahele ettiği belirtiliyor.

Mısır’dan gelen ilk haberlere göre Kahire’de 4, güneydeki Minya şehrinde 2 ve İskenderiye’de de bir kişi polisin müdahalesi ile hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim halkı kutlamalara katılmaya çağırmış, Müslüman Kardeşler’in gösterileri sabote etme girişimine sert karşılık vereceklerini söylemişti.

Cuma günü Kahire’de düzenlenen bombalı saldırılar ve diğer kentlerde çıkan çatışmalarda ise toplam 18 kişi ölmüştü. Kahire’deki Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyı Ensarül Beyti Makdis Hareketi adlı grup üstlendi.

Müslüman Kardeşler üyeleri, ülkenin demokratik seçimlerle işbaşına gelen ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’nin askeri darbeyle devrildiği 3 Temmuz’dan bu yana protesto gösterileri düzenliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.