Mısır yine karıştı, Mursi’nin 4 danışmanı istifa etti

Mısır yine karıştı, Mursi’nin 4 danışmanı istifa etti

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin son anayasal düzenlemeleri ve yeni anayasa taslağını referanduma sunma kararına yönelik protestolar devam ederken, Cumhurbaşkanı’nın 4 danışmanı ard arda istifasını açıkladı.
    
Mursi’nin danışmanlarından Seyf Abdulfettah, Eymen es-Sayyad, İsmet Seyfuddevle ve Amr Leysi, Cumhurbaşkanlığı Danışma Heyeti’nden istifa etti.
    
Mursi’nin Siyasi Danışmanı Abdulfettah, bir televizyon kanalının canlı yayınında, Kahire’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde meydana gelen çatışmalara işaret ederek, “Cumhurbaşkanlığı Danışma Heyeti’nden istifa ettiğimi ilan ediyorum. Çünkü devrimi koruyan bu gençlerin ölmesini kabul edemiyorum” dedi.
    
Danışma Heyeti’nde görev yapan Sayyad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin zaten bir hafta önce görevinden istifa ettiğini ancak bunu kamuoyuna duyurmadığını söyledi. Mursi’nin Arap dünyası işlerinden sorumlu danışmanı Seyfuddevle ve bir diğer danışmanı Amr Leysi de basın açıklamalarıyla istifalarını duyurdu.
    
Başkent Kahire’de, Cumhurbaşkanı Mursi’nin 15 Aralık’taki referanduma sunacağı anayasa taslağını protesto eden muhalifler ile Mursi taraftarları arasında yaşanan çatışmalarda bugün 2 kişi hayatını kaybetmişti.

MUHALEFET MURSİ’Yİ SORUMLU TUTTU

Muhalif liderlerden Muhammed Elbaradey, “Ülkede bugün devam eden şiddet olaylarından tamamen Mursi ve hükümetini sorumlu tutuyoruz.” dedi.

Elbaradey, Mısır sokaklarında kutuplaşma ve bölünmenin daha ciddi sonuçlarının da olabileceğini söyledi.

15 Aralık’ta yapılacağı açıklanana anayasa referandumunun ertelenmesini isteyen Elbaradey, “Mursi televizyona çıkıp diyaloga hazır olduğunu açıklasın.” diye konuştu.

Muhalif liderlerden Hamdin Sabbahi ise Mursi’nin ahlaki meşruiyeti kaybettiğini ve ülkeyi iç karışıklığa götürdüğünü öne sürdü.

Bu arada Mursi karşıtları ve taraftarları arasındaki şiddet olayları başkanlık sarayı önünde devam ediyor. Müslüman Kardeşler, anayasa değişikliğine karşı çıkan muhaliflerin toplandığı saray önüne gidilmesi için çağrıda bulunmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.