Mısır 30 gün sonra anayasa için sandığa gidiyor

Mısır 30 gün sonra anayasa için sandığa gidiyor

Mısır geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen bir törenle yeni kaleme alınan anayasanın 14-15 ocak tarihlerinde halkoyuna sunulacağını açıkladı.

Törende Başbakan Hazım el-Biblavi kabinesinin tüm bakanları ile Amr Musa başkanlığındaki Anaysa Hazırlık Komisyonu’nun 50 üyesi, siyasi parti temsilcileri ile askeri ve dini yetkililer hazır bulundu.

Adli Mansur yönetime muhalif olanları da sürece katılmaya çağırdı. Mansur şöyle seslendi; ‘‘Tüm muhalefet güçlerini cesur olmaya, inattan ve hırçınlıktan vazgeçmeye davet ediyorum. Bu davranış tarzının güvenliğimiz ve halkımızın çıkarları konusunda ne kadar çok şeye mal olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Onları ulusun yürüyüşüne katılmaya, gördükleri serap ve hayallerden kurtulmaya çağırıyorum. Mısır halkının hemen tüm kesimlerini temsil eden uzmanların çabalarıyla kaleme alındığını.’‘

 

Referandum tarihi hakkındaki açıklamanın Mısır sokaklarına sükunet getireceği tahmin edilmiyor. Darbeyle devrilen eski Cumhurbaşkanı Mursi yanlıları, darbe öncesi geçerli olan anayasanın hala meşru olduğunu düşünüyor. Yeni metnin eskisi temel alınarak hazırlandığını kaydeden anayasa hukuku uzmanları ise esas farklılıkların askerlere tanınan önemli yetkilerde olduğu üstünde duruyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.