Miraç’ta Türkler Kudüs’e akın etti

Miraç’ta Türkler Kudüs’e akın etti

Miraç Kandili’nde Türkler Kudüs’e akın etti. Yatsı namazında Mescidi Aksa Camisi, çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Müslümanlarca dolduruldu.

Türkiye’den son yıllarda Kudüs’e yapılan dini turizm amaçlı geziler bu yıl Miraç Kandili’nde zirveye ulaştı.

Genel olarak Filistinlilerin yoğunlukta olduğu namaz vakitlerinde, sabahtan itibaren onlarca Türk grubun Mescidi Aksa’ya akını, yatsı namazında alışılmadık bir sayıya ulaştı. El Aksa bahçesinin her köşesinde Türkçe konuşmalar yükselirken yatsı namazı sırasında ise cami cemaatinin üçte ikisini Türklerin oluşturduğu görüldü.

Araplar durumu memnuniyetle karşılarken, namazların Şafii mezhebine göre kılındığı El Aksa’da cemaatin ağırlıklı olarak Türklerden oluşması sebebiyle El Aksa imamı da namazı Hanefi mezhebine göre kıldırdı.

El Aksa kapılarında nöbet tutan İsrail askerleri de bu alışılmadık durumu şaşkınlıkla karşıladı. Camiye girenlerden tek tek kimlik kontrolü yapmak yerine kapıda sadece sözlü olarak Türk olup olmadıklarını sorarak girişlerine sorun çıkarmadan izin verdi.

Son yıllarda Kudüs’e gelen Türk ziyaretçilerin sayısındaki artış nedeniyle El Aksa’nın Pamukçular olarak bilinen ”Kattanin” Kapısı’nda Arap esnafın alışverişlerde Türk lirası kabul ettiği de sıklıkla görülmeye başladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.