Merkel, Washington’dan NSA skandalı için açıklama isteğini yineledi

Merkel, Washington’dan NSA skandalı için açıklama isteğini yineledi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) skandalının iki ülke ilişkilerini test sürecine soktuğunu söyledi. Kişisel telefonunu dahi dinleyen NSA için Washington’dan tatmin edici bir açıklama isteyen Merkel, skandal ile ilgili olarak, “İddialar çok ağır.” diye sert tepki gösterdi.

Başbakan Merkel, Federal Meclis özel oturumunda yaptığı konuşmada, NSA skandalına bir kez daha değindi. Merkel, ABD ile ilişkilerin NSA’nın dinleme skandalıyla, önemli bir test sürecine girdiğini belirterek, “İddialar çok ağır. Aydınlatılması gerekiyor. Daha da önemlisi, gelecek için yeniden güven ortamı oluşturulması gerekiyor.” dedi.

Muhalefet partileri ise, yaz aylarına kadar Rusya’da iltica talebi kabul edilen CIA eski çalışanı Edward Snowden’in Almanya’ya getirtilmesi şeklindeki taleplerini yineledi. Yeşiller partisi eş Başkanı Cem Özdemir, Federal Meclis’in gizli servis faaliyetlerini araştıran komisyonun acilen yeniden kurulması gerektiğini ifade etti. Özdemir komisyonun, koalisyon pazarlıkları nedeniyle bekletilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.