Merkel: Irkçılık Avrupa’da hâlâ demokrasiye tehdit

Merkel: Irkçılık Avrupa’da hâlâ demokrasiye tehdit

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yahudi karşıtlığı ve ırkçılığın, 2. Dünya Savaşı’ndan 70 yıl sonra hâlâ Avrupa demokrasisine tehdit olduğunu söyledi. Merkel, aşırı sağ ideolojiye karşı kıtada kararlı şekilde hareket edilmesini istedi.

Nazi Almanyası’ndaki ilk toplama kampını ziyareti öncesinde haftalık mesajında bu konuya değinen Merkel, ‘Almanya tarihinin en karanlık sayfası’ olarak nitelendirdiği bu dönemin hatırdan çıkarılmaması gerektiğini dile getirdi.

Demokrasinin her zaman tehdit altında olduğuna dikkat çeken Angela Merkel, “Yahudi karşıtlığı, ırkçılık ve ayrıca aşırı sağ siyasi gruplar var. Bugün Almanya’da polis korumasına gerek duymayan bir Yahudi kurumu olmaması büyük bir utanç kaynağı.” dedi.

Bazı Avrupa ülkelerinde aşırı sağcı oluşumlar bulunduğuna ve bunlara karşı kararlı şekilde çalışılması gerektiğine dikkat çeken Merkel, bu konuda yaşanan zorluklara da dikkat çekti. Türk esnafları katleden NSU terör örgütünün ‘korkunç cinayetlerini’ hatırlatan Merkel, “Bu konuda yıllar boyu hakikate ulaşamamış olduğumuz, adli sürecin başlamasının ne kadar uzun sürdüğü de hatırlanmalı.” ifadelerini kullandı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.