Medvedev, Ortadoğu konusunda Batı’yı tabak mağazasına giren file benzetti

Medvedev, Ortadoğu konusunda Batı’yı tabak mağazasına giren file benzetti

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Orta Doğu konusunda bazı Batı ülkelerini tabak mağazasına giren file benzetti. Medvedev, “Tabak mağazasına giren fil gibi ortalığı dağıtıp sonra ne yapacaklarını bilmiyorlar.” dedi.

 

Russia Today televizyonuna röportaj veren Dmitri Medvedev, gündeme dayalı bazı önemli açıklamalarda bulundu. Gazetecinin, ‘Batı bilerek toplumları birbirine düşürüyor ve geri dönülmez noktaya getiriyor’ söylemiyle hemfikir kalan Medvedev, “Bizim Batılı partnerlerimiz tabak mağazasına giren fil gibi davranıyorlar. Ortalığı dağıtıp sonra ne yapacaklarını bilmiyorlar.” diye konuştu. Batının yaptığı analizler karşısında şaşkına döndüğünü söyleyen Medvedev, “Açıkça söyleyecek olursak, Arap baharı Arap dünyasına ne verdi? Özgürlük mü? Kısmen. Birçoğunda kan akmaya devam ediyor, durmadan yönetim değişiyor, sonu olmayan huzursuzluklar.” şeklinde konuştu.

 

Medvedev’e göre bazı ülkeler kendi çıkarları doğrultusunda ve özgürlük, insan hakları vaadiyle kaba kuvvetle ülkelerin politik sistemlerini bozarak kendilerine yaranabilecek rejimler kurdular. Medvedev, “Irak’ta her gün onlarca kişi öldürülüyor. Libya paramparça edilmiş, Kaddafi’nin başına gelenleri söylemiyorum bile. Suriye savaş sınırında. Onların iç işine karışılması durumunda istikrarsız bir ülkede daha doğabilir.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.