Mandela’nın eşine ‘Gülen Barış Ödülü’

Mandela’nın eşine ‘Gülen Barış Ödülü’

Güney Afrika merkezli Turkuaz Harmoni Enstitüsü’nün ‘Fethullah Gülen Barış ve Diyalog Ödülü’ efsane lider Nelson Mandela’nın eşi Graça Machel’e verildi.

Machel, “Dünya beni insan hakları aktivisti olarak tanıyor. Bu ödülü kabul etmekle çok büyük bir sorumluluğu da kabul etmiş bulunuyorum.” dedi.

Johannesburg şehrinde yapılan ödül gecesinde Machel, Fethullah Gülen Barış ve Diyalog Ödülü’nü işadamı Ali Katırcıoğlu’nun elinden aldı. Eşi Nelson Mandela için dua eden bütün Güney Afrikalılara teşekkürler eden Machel, “Bu ödülü hayatım boyunca acılarını paylaştığım insanlar adına kabul ediyorum. Ömrüm çatışmalarda hayat süren annelerin ve çocukların acılarını, sevinçlerini paylaşmakla geçti.” ifadelerini kullandı. Machel, “Turkuaz Harmoni Enstitüsü Türk ve Güney Afrika hatta Mozambik halkları arasında bir köprü vazifesi görüyor. Birlik ve beraberliğe vurgu yaparak her bir ferdin onurlu bir hayat sürebileceği bir toplum inşa ediyor.” cümleleri ile duygularını anlattı.

Turkuaz’ın bu yıl altıncısı düzenlenen ödül töreninde “Akademi Ödülü” Free State Üniversitesi Rektörü Jonathan Jansen’e; “Eğitim Ödülü” Gauteng Eyaleti Eğitim Bakanı Barbara Creecy’e; “Sanat Ödülü” James Webb’e; “Medya Ödülü” Güney Afrika Editörler Forumu SANEF’e; “Sosyal Hizmet Ödülü” Shout SA’ya verildi. Törene, Güney Afrika Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Hlengiwe Mkhize, İçişleri Bakan Yardımcısı Fatima Chohan, Gauteng Eyaleti Başbakanı Nomvula Mokonyane, Türkiye’nin Güney Afrika Büyükelçisi Kaan Esener, Sri Lanka’nın Pretoria Büyükelçisi Shehan Ratnavale katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.