Mandela’nın durumu ‘bu kez ciddi’

Mandela’nın durumu ‘bu kez ciddi’

Hayatını Güney Afrika’da beyazların üstünlüğünü esas alan ırkçı ‘Apartheid’ rejimine karşı mücadeleye adayan ülkenin ilk siyahi cumhurbaşkanı Nelson Mandela, uzun bir süredir tedavi gördüğü akciğer enfeksiyonunun nüksetmesi sonucu dün tekrar hastaneye kaldırıldı.

Güney Afrika Devlet Başkanlığı resmî internet sitesinde yer alan açıklamada, 94 yaşındaki sembol ismin sağlık durumu, “kritik ama stabil” olarak nitelendi. Mandela’nın son birkaç gündür hasta olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, eski devlet başkanının önceki gece ülkenin idari başkenti olan Pretoria’daki bir hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Yerel bir televizyona konuşan cumhurbaşkanlığı sözcüsü Mac Maharaj ise Mandela’nın durumunun “bu kez ciddi” olduğunu söyledi. Hapis yattığı dönemde vereme yakalanan Mandela’nın bünyesinin, solunum konusunda hassas olduğu biliniyor.

Mandela, geçtiğimiz yılın aralık ayından beri üç defa akciğerindeki enfeksiyon nedeniyle hastaneye yatırılmıştı. En son aynı sebepten 9 gün hastanede kalan eski liderin, zatürre teşhisi konulması nedeniyle ciğerlerinden su alınmış, 6 Nisan’da ise taburcu edilmişti. Nobel barış ödüllü Mandela, ülkesinde mücadele verdiği ırkçı rejim tarafından mahkûm edilerek 27 yıl hapis yattı. 1994’te Demokratik Güney Afrika’nın ilk siyahi devlet başkanı olan efsane lider, 1999’a kadar görevde kaldı. Devlet başkanlığı görevinden sonra aktif siyasete devam etmeyerek münzevî bir hayatı tercih eden Mandela, en son 2010 yılındaki Dünya Kupası’nda halkın karşısına çıkmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.