Lübnan’dan İsrail’e roket atıldı

Lübnan’dan İsrail’e roket atıldı

Lübnan’dan İsrail’e roket fırlatıldığı bildirildi. Lübnan’ın güneyinden atılan roketler, İsrail’in kuzeyindeki Metula kenti yakınlarına düştü.

Associated Press (AP) haber ajansının geçtiği bilgilere göre Lübnan’ın güneyinden İsrail’e 3 roket fırlatıldı. İsrail’in Gazze’ye hava saldırısı düzenlediği günlerde yaşanan bu gelişme, bölgede tansiyonun daha da yükselmesine neden oldu. İsrail ordu sözcüsü olayda ölen ya da yaralanan olmadığını söylerken, İsrail’in olaydan Lübnan hükümetini sorumlu tuttuğunu kaydetti.

İsrail’in, roket saldırısına Lübnan’ın Kifarşuba kasabası yakınlarına attığı top mermileriyle karşılık verdiği belirtildi.

Öte yandan Filistinli yetkililer, İsrail’in askeri operasyonunun başladığı Salı gününden bu yana Gazze’de çoğu sivil en az 91 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 600 kişinin de yaralandığını duyurdu.

BAN: ORTADOĞU YENİ BİR SAVAŞI KALDIRMAZ
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon İsrail ile Hamas arasında ateşkes çağrısında bulundu. İki tarafa da itidal çağrısında bulunan Ban, Orta Doğu’nun yeni bir savaşı kaldıramayacağını kaydetti. İsrail hükümeti, Gazze’ye kara harekâtı olasılığını da masaya yatırdı. 40 bin yedek asker göreve çağrıldı. Yüzlercesinin birliklerine teslim oldukları haberleri geliyor.

Başkanı Barack Obama ise İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı bir telefon görüşmesinde İsrail ile Gazze arasında arabulucu olmaya hazır olduğunu söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.