Londra’da şüpheli cami yangını

Londra’da şüpheli cami yangını

İngiltere’nin başkenti Londra’daki bir camide yangın çıktı. ‘Müslüman Toplum Merkezi’ olarak da kullanılan cami binası yangın sonucu büyük hasar görerek kullanılamaz hale geldi. Polis, yangının çıkış sebebini ‘şüpheli’ olarak değerlendirirken, ölen veya yaralanan olmadığı bildirildi.

 

Londra’nın kuzeyindeki Muswell Hill bölgesinde yer alan camide bu sabah çıkan yangın kontrol altına alınırken, binanın büyük hasar gördüğü ve kullanılamaz hale geldiği kaydedildi. Daha çok Somalili Müslümanlar tarafından kullanılan camide çıkan yangının, kundaklama olabileceği iddia ediliyor.

 

İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard’dan yapılan açıklamada, “Yangının çıkış sebebi soruşturuluyor ve şu aşamada ‘şüpheli’ olarak görülüyor.” denildi.

 

Sabah saatlerinde çıkan yangına 6 itfaiye aracı ve 35 itfaiye görevlisiyle müdahale edilirken, yangının 1,5 saat içinde tamamen kontrol altına alındığı bildirildi. Londra İtfaiyesi’nden yapılan açıklamada, binanın büyük bir kısmının hasar gördüğü ve bazı bölümlerinin ise yıkıldığı kaydedildi.

 

İtfaiye görevlilerinin olay yerinde, aşırı sağcı grup EDL tarafından yazılan bir not buldukları iddia ediliyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Woolwich saldırısı sonrası EDL taraftarları, Müslümanlar aleyhinde ülke çapında gösterilerde bulunmuş ve bazı camilere molotof kokteyl ile saldırılarda bulunulmuştu.

 

Irkçılık ve din düşmanlığı yapanlara karşı yaptığı faaliyetlerle bilinen ‘Faith Matters’ derneği de, bir İngiliz askerinin öldürüldüğü Woolwich saldırısından bu yana İngiltere’deki 10 caminin farklı saldırılara hedef olduğuna dikkat çekti. Lincolnshire bölgesinde bulunan Grimsby camisi de geçtiğimiz hafta molotof kokteyli saldırısına hedef olmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.