Locklear: “Kuzey Kore gösteriş peşinde”

Locklear: “Kuzey Kore gösteriş peşinde”

ABD, Kuzey Kore’nin 10-22 Aralık tarihleri arasında yapmaya hazırlandığı uzun menzilli füze denemesiyle dünyaya füze inşa etme kapasitesini gösterme niyetinde olduğunu öne sürdü.

Pasifik Kuvvetleri Komutanı Amiral Samuel Locklear, basın konferansında yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’nin dünyaya füze inşa etme kapasitesine ve ileride kullanabilecekleri füze teknolojisine sahip olduğunu göstermek istediğini söyledi.

Locklear, füze denemelerinin sadece bölgede değil, uluslararası güvenlikteki istikrarı da bozacağını belirtirken, ABD’nin müttefiklerine güven vermek adına bölgeye gemi gönderdiğini ifade etti.

ABD’li yetkililer, en fazla 3 ya da 4 adet balistik füze savunma kapasiteli geminin Batı Pasifik’e konuşlandırılacağını kaydetti.

Locklear ayrıca, Kuzey Kore’nin nisan ayında yaptığı başarısız uzun menzilli füze denemesinin ardından hataların düzeltilip düzeltilmediğinin net olmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da Kuzey Kore’nin bu ay içinde uzun menzilli füze denemesi yapma hazırlığından derin endişe duyduklarını bildirmişti.

BM, Japonya ve Güney Kore yönetimi de uzun menzilli füze denemesini kınamış ve Kuzey Kore’nin füze denemesinin bölge güvenliği için tehdit oluşturduğunu belirtmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.