Lieberman: Bağımsız Kürt devleti kaçınılmaz sonuç

Lieberman: Bağımsız Kürt devleti kaçınılmaz sonuç

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Kuzey Irak’ta ‘Bağımsız bir Kürt devletinin kurulması’nı “kaçınılmaz sonuç” olarak değerlendirdi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman Fransa’nın başkenti Paris’te bir araya geldi. İki bakanın görüşmede Irak sorununu ele aldığı bildirildi. Liberman’ın ofisinden yapılan açıklamada, İsrail Dışişleri Bakanı’nın, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’e, “Irak gözlerimizin önünde parçalanıyor ve bağımsız bir Kürt devletinin kurulması kaçınılmaz bir sonuç gibi görünmekte” dediği aktarıldı.

Bir süre önce de ABD’yi ziyaret eden İsrail Cumhurbaşkanı Shimon Peres de aynı yönde bir açıklama yapmıştı. Peres, Başkan Obama’ya Kürtlerin demokrasinin en önemli unsurlarından biri olarak ifade edilen kadına eşit hak tanıdığını ilettiğini ifade etmişti.

İsrail’in aksine ABD, Irak’ın bütünlüğünden yana. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, salı günü ziyaret ettiği Bağdat’ta Kürt liderler ve Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile görüşmesinin ardından taraflara politik çözüm aranması çağrısında bulunmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.