“Kuzey Kore’nin füze denemesi zafer değil başarı”

“Kuzey Kore’nin füze denemesi zafer değil başarı”

Kuzey Kore’nin tepki çeken uzun menzilli füze denemesinin ardından uzmanlar, Pyonyang’ın denemesinin ‘bir zafer’ olmadığına dikkati çekiyor.
        
Hava Kuvvetleri Uzay Komutanlığı’nın eski çalışanlarından ve uzay politikası üzerinde çalışan düşünce kuruluşlarından birinin teknik danışmanlığını yapan Brian Weeden, Kuzey Kore’nin füze denemesi konusunda değerlendirmelerde bulundu.
    
“Tek bir başarı ilerlemeye işaret eder, zafere değil” diyen Weeden, “bir kere çalışacak bir sistem kurabilmekle, askeri açıdan fayda sağlayacak güvenilir bir sisteme sahip olmak arasında büyük fark bulunduğunu” vurguladı.
    
Aralarında Savunma Bakanlığı yetkililerinin de bulunduğu diğer uzmanlar da Kuzey Kore’nin askeri tehdit oluşturacak bir sistem kurabilmesi için zorlu teknik engelleri aşması gerektiğine işaret ediyor.
    
Kuzey Kore’nin uzak hedefleri vurabilecek teknolojide füzeler geliştirebilmek için uzun yıllar çalışması gerektiğine inanan uzmanlara göre, Pyonyang’ın zayıf ekonomisi de bu çerçevede büyük engel teşkil ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.