Kraliyet Bebeği’nin doğumu Niagara Şelalesi’ni ‘mavi’ yaptı

Kraliyet Bebeği’nin doğumu Niagara Şelalesi’ni ‘mavi’ yaptı

Tüm dünyanın merakla beklediği ‘Kraliyet Bebeği’nin doğumunun gerçekleşmesi, İngiltere ve bazı ülkelerde farklı şekillerde kutlandı.

 

Trafalgar Meydanı erkek çocuğun simgesi mavi renk ile aydınlatılırken, TB Kulesi’ndeki mesaj panosunda “It is a boy! (Bebek bir erkek!”) mesajı yayınlandı. İngiliz halkı, bebeğin doğduğuna ilişkin Buckingham Sarayı önüne asılan resmi açıklamayı ‘okuyabilmek’ için uzun kuyruklar oluşturdu.

 

Yurtdışında da Kraliyet Bebeği’nin doğumu sebebiyle farklı kutlamalar yapıldı. Amerika’nın ünlü meydanı Times Square de mavi renklerle bezenirken, Niagara Şelalesi de gece mavi renkli lazer ışıklarıyla aydınlatıldı.

 

Tahtın ikinci varisi Prens Williams ve eşi Kate’in bebeğinin dünyaya gelişi sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Bebeğin doğum haberinin ardından Twitter’da konuyla ilgili dakikada 25 binden fazla tweet paylaşıldığı kaydedildi.

 

Ayrıca, bugün yerel saat ile 14.00’te Kraliyet Topçu Birliği tarafından Green Park’da 41 kez top atışı, Tower of London’dan da 62 kez silah atışı yapılacağı bildirildi. Prens William ve eşi Kate’in düğünlerinin yapıldığı Westmister Kilisesi’nde de yerel saat ile 14.00’ten itibaren 3 saat boyunca çan çalması bekleniyor.

 

Dünya liderleri de bebeğin doğumunun ardından Kraliyet Ailesi’ne kutlama mesajı gönderdi. Başkan Barack Obama, bebeğin ailesine mutluluklar getirmesini dilerken, Avustralya Başbakanı Kevin Rudd, “Kraliyet kardeşlerimize iyi dileklerimle.” şeklinde kutlama mesajı gönderdi.

 

FAVORİ İSİM ‘GEORGE’

 

Adı henüz konulmadığı için şimdilik ‘Cambridge Prensi’ olarak çağrılan bebeğin isminin ne olacağı da büyük merak konusu. Yapılan anketlerde İngiliz halkının büyük çoğunluğu tahtın üçüncü varisinin isminin George olmasını istiyor. Bunu, James ve Alexander isimleri takip ediyor.

 

Kraliyet’den yapılan açıklamada, bebeğin sağlığının iyi olduğu belirtilirken, Kate’in bugün hastaneden taburcu olacağını söylemek için henüz ‘çok erken’ olduğu ifade edildi. BBC Kraliyet muhabiri Peter Hunt ise Kraliçe Elizabeth’in bebeği hastanede ziyaret etme ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi.

 

İngiliz monarşisi, dün yerel saat ile 16.24’te dünyaya gelen bebek ile birlikte 1894’den bu yana ilk kez aynı anda 3 varise sahip olmuş oldu. Kraliyet tahtına direkt varis olarak doğan Kraliyet Bebeği, babası ve dedesiyle aynı kaderi paylaşıyor. 1948 yılında dünyaya gelen dedesi Prens Charles ve 1982 doğum tarihli Prens William da tahta varis olarak doğmuşlardı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.