Köprüyü izinsiz geçen prense hem ihtar hem 340 Euro ceza

Köprüyü izinsiz geçen prense hem ihtar hem 340 Euro ceza

Danimarka’da Veliaht Prens Frederik’in aracının fırtına sebebiyle kapalı olan Storebaelt Köprüsü’nden izinsiz geçerek kuralları çiğnemesi ülkede tepkiye yol açtı.

Başkent Kopenhag ile Odense şehrini birbirine bağlayan köprünün direktörü Leo Larsen, cumartesi günü Veliaht Prens Frederik’in kapalı olan köprüden geçerek sadece kendi yaşamını değil, makam aracını kullanan şoför ve korumalarının da yaşamını tehlikeye attığını söyledi. Larsen “Prensin yaptığı sorumsuzluktur, konuyla ilgili inceleme başlattık.” dedi. Güney Sjylland ve Lolland Emniyet Müdürlüğü de hem sıra bekleyenlerin önüne geçerek hem de köprüden izinsiz geçerek kuralları iki kez çiğnediği için siyasilerin ve halkın büyük tepkisini alan Prens Frederik’e ihtar verdi. Emniyet sarayla temasa geçip gerekli uyarıların yapıldığını açıklarken bölge emniyet müdürlüğü, Prense 2500 kron (340 Euro) ceza gönderileceğini bildirdi. Bölge Emniyet Müdürü Steen Nörskow, “Gelecekte ülkemizin kralı olacak Veliaht Prens Frederik’in bir daha izinsiz şekilde köprüden geçmesine izin verilmeyecektir. Kendilerine köprüden geçme izni verilmemiştir. Prensin aracı ve kendisini takip eden gizli servis PET elemanlarının aracı gişelerden geçmek zorundadır.” dedi.

Saraydan yapılan açıklamada ise Prens Frederik’in yaptığı hatadan üzüntü duyduğu bildirildi. Gizli servis PET ise suçu üstlenerek, kural çiğnemenin kendi sorumlulukları altında gerçekleştiğini bildirdi. Olayın ardından köprü yönetimi ve bölge emniyet müdürlüğü, köprüden geçme kurallarının sertleştirileceğini bildirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.