Konsey, Afganistan’daki saldırıyı ‘şiddetle’ kınadı

Konsey, Afganistan’daki saldırıyı ‘şiddetle’ kınadı

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Afganistan’ın Farah vilayetindeki adliye binasına dün düzenlenen intihar saldırısını sert bir dille kınadı.


Perşembe günü yerel saat ile öğleden sonra bir açıklama ile Afganistan’daki saldırıyı kınayan Güvenlik Konseyi, Konsey üyelerinin çok sayıda sivilin ölümüne ve yaralanmasına neden olan saldırıyı en şiddetli biçimde kınadığını bildirdi. Konsey ayrıca kurbanların yakınlarına ve Afganistan halkına başsağlığı dilediğini bildirdi.


Yalnızca saldırının faillerinin değil, organizatörlerinin ve finansörlerinin de yargı önüne çıkarılmasını isteyen Konsey, bütün ülkelerden Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarına uygun olarak Afgan otoriteleri ile işbirliği yapmaları istendi.


Taliban, El Kaide ve diğer yasadışı silahlı grupların Afganistan’ın barış ve istikrarına yönelik tehditlerine devam etmesinden dolayı endişe duyulduğu belirtilen Konsey açıklamasında, hiçbir gerekçenin terörü meşru kılamayacağının altı çizildi. Konsey ayrıca terörün hiç bir etnik kimlik, millet ve dinle ilişkilendirilmemesi gerektiği vurgulandı.


Açıklamada, terörle mücadelede uluslararası hukuka uygun olarak mücadele edilmesi gereğinin de altı çizilerek, hiç bir terörist eylemin Afganistan’ı demokrasi ve istikrara götüren yoldan geri çeviremeyeceği ifade edildi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.