Kimse Yok Mu’dan Arakanlı Müslümanlara iftar yemeği

Kimse Yok Mu’dan Arakanlı Müslümanlara iftar yemeği

Myanmar’daki zulümden kaçarak Bangladeş’te derme çatma çadırlarda hayatını sürdürmeye çalışan Arakanlı Müslümanlar, Ramazan’ı da açlık sınırında geçiriyor.

Bölgeye ulaşan Kimse Yok Mu Derneği, 100 Arakanlıya Bangladeşli bir kanaat önderinin evinde iftar yemeği verdi. Araçlarla götürülen Müslümanlar, sofrada yemek sıkıntısı olmadan bir iftar yapabilmenin sevincini yaşadı. Yemekte bölge geleneklerine uygun olarak leğenler içerisinde haşlanmış pirinç ve şerbet ikram edildi. Arakanlı Müslümanların tek bir pirinç tanesini dahi israf etmeden yemeleri dikkat çekti. Kimse Yok mu Derneği ayrıca Müslüman mültecilere kumanya paketleri de verdi.

İlk defa kamp dışında iftara davet edildiklerini belirten kampın önde gelenleri, bu davet için en güzel elbiselerini giydiklerini ifade etti. Hem dernek yöneticilerine hem de kendilerine evinin kapısını açan Bangladeşli ev sahibine teşekkür eden mülteciler, en kısa zamanda evlerine dönmek için gerekli girişimlerin yapılması çağrısında bulundu. Kimse Yok Mu Derneği’nin Cox Bazaar bölgesindeki kamplarda kalan Müslümanlara yardım dağıtma çalışmaları da devam ediyor. Gece geç saatlere kadar yardımları dağıtan dernek yetkilileri, Ramazan boyunca ve bayramda da yardımların devam edeceğini kaydetti. Gıda yardımı alabilmek için saatler öncesinden dağıtım noktasına gelen Arakanlılar, yardımların özellikle Ramazan’da büyük anlamı olduğunu kaydetti. Günlerdir kamplarda yokluk içinde yaşamaya çalıştıklarını kaydeden Müslümanlar yardımlar için Türk halkına teşekkür etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.