“Kerry’nin açıklaması, Mısır’daki darbede ABD’nin de rolü olduğunu gösteriyor”

“Kerry’nin açıklaması, Mısır’daki darbede ABD’nin de rolü olduğunu gösteriyor”

Nobel Barış Ödüllü Yemenli gazeteci ve aktivist Tevekkül Kerman, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin açıklamalarının Mısır’daki askeri darbede ABD’nin de rolü olduğunun açık bir göstergesi olduğunu söyledi.

Kerman, Twitter hesabı üzerinden, Mısır’daki olaylar ile ilgili açıklamalara yer verdi. Kerry’nin dün yaptığı açıklamalara değine Nobel Barış Ödüllü Yemenli gazeteci ve aktivist Kerman, “ABD Dışişleri Bakanının ‘Mısır’da olan darbe değil; bilakis demokratik bir uygulama ve demokrasiye dönüştür’ şeklindeki açıklamaları, Mısır’da yeni gelişen demokrasiyi ortadan kaldıran askeri darbenin hazırlanmasında ABD’nin de rolü olduğunu açık bir şekilde gösteriyor. Artık bunun böyle olduğunun kesinleşmesi için Wikileaks belgelerine gerek yok. Özgür dünyanın lideri olarak anılan bir ülkenin dışişleri bakanının açıklamalarına bakmak yeterli.” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry’ye seslenen Kerman, “Askeri darbeler ülkeye ne özgürlük, ne de demokrasi getirir. Göreceksiniz Mısırlılar askeri dikta rejimi düşene kadar protestolarını sürdürecekler.” ifadelerini kullandı.

Tevekkül Kerman, Twitter üzerinde şu açıklamalara da yer verdi: “Adeviyye ve Mısır’ın diğer meydanlardaki barışçıl kalabalıklar hem diktatörlüğü, hem de terörü bitirecek. Bundan emin olun. Cumanız ve bütün günleriniz “özgürlük” olsun. Eğer Mısır’daki protesto ve miting meydanları zorla dağıtılırsa, o zaman her bir gösterici seyyar barışçıl bir meydana dönüşecek ve yurdun her bir karış toprağı barışçıl bir güç gösterisi sahnesi haline gelecek.”

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.