Kerry: Uykuda olan barış görüşmelerini canlandırmak, Filistinli ve İsrailli liderlerin elinde

Kerry: Uykuda olan barış görüşmelerini canlandırmak, Filistinli ve İsrailli liderlerin elinde

Dışişleri Bakanı John Kerry, “Uykuda olan barış görüşmelerini canlandırıp canlandırmamak, Filistinli ve İsrailli liderlerin elinde” dedi. 

 

Ülkesine dönüşü sırasında Tel Aviv Ben Gurion Havaalanı’nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Kerry, İsrail temaslarının çok verimli geçtiğini belirterek, “İsrail ve Filistinli liderler bir dönüm noktasına yaklaşıyorlar. Onlarca yıldır süren çatışmayı sonlandırıp, uykuda olan barış görüşmelerini yeniden canlandırıp canlandırmamak Filistinli ve İsrailli liderlerin elinde” diye konuştu. 

 

Dışişleri Bakanı olmasının ardından bölgeye dördüncü ziyaretini gerçekleştiren Kerry, tarafları, yürütülen mekik diplomasisini tehlikeye sokacak adımlardan kaçınmaları konusunda uyardığını vurguladı. 

 

İsrail ve Filistin arasında 2010 yılında dondurulan görüşmelerin yeniden başlaması için İsrail, Filistinlilerin masaya ön koşulsuz olarak gelmesinde ısrar ederken, Filistin tarafı Batı Şeria’da devam eden Yahudi yerleşim yerleri inşaatların durmasını ve İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan 4 binin üzerindeki Filistinli mahkumun serbest bırakılmasını şart koşuyor. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.