Kerry: Pakistan tüm bölgeyi tehdit eden terör gruplarıyla mücadele etmelidir

Kerry: Pakistan tüm bölgeyi tehdit eden terör gruplarıyla mücadele etmelidir

Resmi temaslarda bulunmak üzere Pakistan’a gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Pakistan-ABD arasındaki stratejik ilişkilerin görüşüleceği toplantının ardından Pakistan Dışişleri Bakanı Sertaj Aziz ile ortak basın toplantısı düzenledi. Kerry toplantıda, Pakistan’ın ABD, Hindistan ve Afganistan’ı tehdit eden militan gruplarla tüm bölgede mücadele etmesi gerektiğini kaydetti.

Dış İşleri Bakanı Kerry, ABD’nin Pakistan’a güvenlik konusunda ve terörle mücadelede istihbarat paylaşımı noktasında yardımcı olacağını belirtti. Pakistan’ın kuzeyinde militanlara yönelik devam eden kara ve havadan yürütülen operasyonlar ile ilgili hükümetin çabalarını takdir eden Kerry, son aylarda Hindistan ve Pakistan sınırında yükselen tansiyon sebebiyle iki ülke yetkililerine sorunları diplomatik çerçevede çözüme kavuşturma çağrısında bulundu.

Hindistan’ın ülke sınırında sebepsiz yere ateş açtığından yakınan Dışişleri Bakanı Aziz ise diplomatik seviyede devam eden görüşmeleri, Hintli yetkililerin iptal etmesinin çok endişe verici olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki meydana gelen çatışmalara atıfta bulunan Aziz, ABD’nin, Yeni Delhi ve İslamabad ortak çalışmalarında etkin bir rol üstlenmesini beklediklerini açıkladı.

İki günlük ziyareti çerçevesinde Başbakan Navaz Şerif ile görüşen Kerry, Pakistan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif ile de buluşacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.