Kenya’da turizm bölgesine saldırı: 48 ölü

Kenya’da turizm bölgesine saldırı: 48 ölü

Kenya’da Lamu bölgesi yakınlarında yer alan Mpeketoni kasabasına eş-Şebab terör örgütü tarafından gece yarısı düzenlenen silahlı saldırıda en az 48 kişi hayatını kaybetti. Görgü tanıklarının ifadesine göre, saldırganlar saatlerce silah atışı yaptı ve birçok binayı ateşe verdi. Kenya’nın turistik yerlerinden biri olan Lamu yakınlarında gerçekleşen olayı eş-Şebab örgütünün düzenlediği iddia ediliyor.

Saldırı, Pazar günü yerel saat ile 20.30’da başladı. Yüzü kapalı silahlı bir grup terörist, polis istasyonunu bombaladı. Daha sonra içeriye giren ve silahları çalan teröristler, hızla olay yerini terk etti. Kenya’da güvenlik güçleri, eş-Şebab’ın bu tür eylemlerini tekrarlama ihtimaline karşı teyakkuza geçti.  Bölgedeki güvenlik güçleri olay hakkında bilgi verdi. Polis amirlerinden Hamaton Mwaliko, polis istasyonlarına saldıran teröristlerin bazı otelleri de ateşe verdiğini söyledi. Saldırganların kaçtığını söyleyen Mwaliko, güvenlik güçlerinin konu ile ilgili takibini sürdürdüğünü belirtti. Kenya ordusu sözcüsü Major Emmanuel Chirchir, kimliği belirsiz saldırganların eş-Şebab olabileceğini söyledi.

Mpeketoni bölgesi, çoğunlukla Hristiyanların yaşadığı bir yer olarak biliniyor. Unesco’nun ‘Dünya Kültür Mirası’ listesinde bulunan bu bölge, eski mimari ile ön plana çıkıyor.

 
İngiltere bir gün önce konsolosluğu boşaltmıştı
Yaşanan olaydan sonra İngiltere ve ABD, vatandaşlarını sahil bölgesinden uzak durmaları konusunda uyardı. 48 kişinin öldüğü saldırıdan bir gün önce, İngiltere hükümeti artan güvenlik endişeleri sebebiyle yakınlarda yer alan Mombasa kentindeki konsolosluğunu kapatmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.