Kasırganın ardından New York’tan ilk sefer gerçekleşti

Kasırganın ardından New York’tan ilk sefer gerçekleşti

Türk Hava Yolları’nın, ABD’de etkili olan Sandy Kasırgası sebebiyle iptal edilen New York-İstanbul seferleri yeniden başladı. Kasırga yüzünden ABD’de kalan iş adamları da ülkeye döndü. İş adamları, ABD’nin kasırga karşısında çaresiz kaldığını söyledi.

90589-thy-20-seferi-iptal-ettiPazartesi gününden itibaren yapılamayan THY’nin New York-İstanbul seferleri normale döndü. Aralarında iş adamlarının da olduğu yolcular Atatürk Havalimanı’na geldi. THY’nin 337 yolcu kapasiteli Boeing 777 tipi tarifeli uçağı ile saat 16.00’da New York’tan İstanbul’a gelen Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Amerika’da bu şekilde hayatın felç olacağını kimsenin düşünmediğini söyledi. Uçak kalkmadığı için Kanada’dan New York’a karayoluyla geçtiklerini ifade eden Yücel, “Bizim kaldığımız otel bölgesinde çok fazla bir şey hissetmedik ama New Jersey’de hayat gerçekten felç olmuş. Dükkanların hatta camların önüne ağaçlar, tahtalar ve kum torbaları ile doldurdular. Otelde mahsur kaldık.” dedi.

New York’tan dönen yolculardan Günsenin Kutucu, çektiği yıkım fotoğraflarını gazetecilere göstererek, yaşadıklarını anlattı. Günsenin Kutucu, kaldıkları bölgenin çok kötü olduğunu, New York’a giremediklerini ifade etti. Manhattan’ın yarısının su altında olduğunu kaydeden Kutucu, “Çok ucuz atlattılar. Kurtulanlarda çok ucuz atlattılar. Ağaçlar yıkıldı. İnternet, telefon kesikti. Ben Amerika’da hayal kırıklığına uğradım. Türkiye çok daha kolay çözümler bulabiliyormuş. Amerika’da bürokrasi var. Amerika’da ki insanların çaresizliği çok kötü. Bizden 10 sene ileride olan bir ülkede bu kadar çaresizlik ummuyordum.” diye konuştu.

‘HAYALET ŞEHİR GİBİYDİ’

Suna Vidilli, 56. Cadde’de devrilen vincin hemen yanındaki binada olduğunu söyledi. 60. katta olduğu için çok sallandıklarını ifade eden Vidilli, “Ağaçlar köklerinden çıkmış ve yatmış vaziyetteydi. Şehrin yarısında elektrik yok, metro yok. Adeta hayalet kent gibiydi. New York’un yarısı karanlıktı. Bizim olduğumuz noktada elektrikler gitmedi ama ilk kez New York’u bu kadar kötü gördüm. Biz dönerken hala durum kötüydü. Biz geldiğimiz için şanslıyız.” ifadesini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.