Kanada Parlamentosu’nda silahlı saldırı

Kanada Parlamentosu’nda silahlı saldırı

6 pm

Sabah saatlerinde Kanada parlementosunda meydana gelen silahlı saldırıda yaralanan asker kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Saldırganlardan biri polis tarafından olay yerinde öldürüldü. Ottawa polisinin yaptığı açıklamaya göre iki kişi olduğu düşünülen diğer saldırganlar şehrin her tarafında aranıyor. Polis halkı çatılardan ve pencere kenarlarından uzak durması konusunda uyarırken, ülkede terrör saldırıları tehlikesi  ikazı düşükten orta dereceye yükseltildi.

Kanada’ nın Ottowa şehrinde bulunan parlemento binası silahlı saldırı dolayısıyla kapatıldı.

Ulusal Savaş Anıtı’nın hemen yanında bulunan parlemento binasında meydana gelen saldırıda bir asker yaralandı. Milletvekili Tony Clement’in saldırı esnasında Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesaja göre, parti grup toplantısı sırasında en az 30 el silah sesi duyuldu. İsmi belirlenemeyen saldırgan olay yerinden kaçarak uzaklaşırken. Kanada Başbakanı Stephan Harper’ın da parlamento binasında olduğu ancak güvenli biçimde binadan çıkarıldığı açıklandı. Başbakanlık sözcüsü Jason MacDonald, başbakanın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Saldırıda yaralanan askere ilk müdahale olay yerinde gerçekleştirildi. Askerin tedavisine hastanede devam ediliyor. Saldırganın kimliği ve saldırı nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmazken arama çalışmaları devam ediyor.

Bu arada Pazartesi günü Quebec şehrindeki Saint Jeansur Richelieu alışveriş merkezinin park yerinde arabasını iki askerin üzerine sürerek birinin ölümüne, diğerinin yaralanmasına neden olan ve polis tarafından öldürülen kişinin Irak Şam İslam Devleti (İŞİD) terör örgütüyle irtibatlı olduğu yönünde şüpheler bulunuyor. Alışveriş merkezi saldırganının daha önce IŞİD’e katılmak için Türkiye’ ye gitmek üzereyken yakalandığı fakat delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılmış olduğu açıklandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.