Kahire’de peş peşe patlamalar: 5 ölü, 59 yaralı

Kahire’de peş peşe patlamalar: 5 ölü, 59 yaralı

Mısır’ın başkenti Kahire’de, Polis Merkezi ve metro istasyonu önünde meydana gelen patlamalarda en az 5 kişi hayatını kaybetti; 59 kişi yaralandı.

Kahire’nin Abdeen Polis Merkezi önünde bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu en az 4 polis memuru öldü; 51 kişi yaralandı. Gize’deki El Muhus Metro İstasyonu önünde meydana gelen patlamada da 1 kişi öldü; 8 kişi yaralandı. Görgü şahitleri, 3 kişinin istasyon önünde bekleyen 4 polis aracına bomba ile saldırdığını söyledi.

 

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Hany Abdel Latif, polis merkezi önündeki patlamanın bomba yüklü bir araçla gerçekleştirildiğini doğruladı. Patlama sonucu binanın demir kapısı havaya uçarken ön cephesinde ve yakındaki bir müzede ciddi hasar oluştu.

Askeri yönetimin eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi Temmuz ayında darbeyle devirmesinin ardından Mısır’da terörist saldırılar artış gösterdi. Aralık ayında Kahire’nin kuzeyinde bir polis merkezi önünde bomba yüklü bir araçla gerçekleştirilen saldırıda 15 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine terörist grup listesine alınan Müslüman Kardeşler, bugünkü saldırıyla bir ilgilerinin olmadığını ilan etti. El Kaide bağlantılı Ensar el Makdis adlı bir grup saldırıları üstlendi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.