Japonya’dan Afgan polislerinin eğitim için 3 milyon dolar

Japonya’dan Afgan polislerinin eğitim için 3 milyon dolar

Afgan polis adaylarının Sivas’ta üçüncü dönem eğitimlerine başlanırken Japonya, bu eğitim için 3 milyon dolar katkıda bulunacağını açıkladı.

 

Afgan polis adaylarının Sivas’taki eğitimi geçtiğimiz pazartesi günü başlamıştı. Afgan polislere 2 dönem eğitim veren Polis Meslek Yüksekokulu’nda 3. dönem başlarken, 497 polis, 6 aylık eğitimlerinin ardından Afganistan’da göreve başlayacak.

 

Türkiye-Afganistan- NATO tarafından hayata geçirilen ve Japonya’nın da katkı yaptığı proje, 2014 yılında NATO, ABD ve Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün çekilmesinin ardından Afganistan’ın güvenliğinin sağlanmasında görev alacak polislerin yetiştirilmesini amaçlıyor.

 

Japonya Dışişleri Bakanlığı da bugün yaptığı yazılı açıklamada, bu eğitim için 3 milyon dolar katkıda bulunduklarını belirtti. Bakanlık, polis teşkilatından 6 polisin de Afgan adaylara judo eğitimi vereceğini kaydetti. Bakanlık, “Japonya ve Türkiye’nin ortaklığında gerçekleşen bu proje, Afganistan’ta güvenlik durumunun iyileşmesine katkısı olacak.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.