Japonya bağımsızlığını kutlayacak

Japonya bağımsızlığını kutlayacak

Japonya, ABD’den bağımsızlığını elde etmesinin önünü açan San Francisco Barış Anlaşması’nın yürürlüğe girdiği 28 Nisan’ı bağımsızlık günü olarak kutlayacak.

Milliyetçi bir isim olan Başbakan Şinzo Abe, ülkenin 2. Dünya Savaşı’nı kaybetmesinin ardından 7 yıl boyunca ABD işgali altında kaldığını artık daha az gencin bilmesi nedeniyle böyle bir anma günü ihdas etmek istediğini söylemişti. Kabine bugün aldığı kararla, 28 Nisan’ı “bağımsızlığını yeniden elde ettiği gün” olarak kutlayacak. Kutlamalara, İmparator Akihito ile İmparatoriçe Michiko da katılacak.

Japonya, 2. Dünya Savaşı’nı kaybetmesinin ardından 1945 ile 1952 yılları arasında Amerika’nın yönetimi altında kalmıştı. San Francisco Barış Anlaşması’yla Tokyo, bağımsızlığını ABD’den geri aldı. Ancak Okinava adaları, 1972 yılına kadar ABD’nin egemenliği altında kaldı. Bu yüzden bazıları, 28 Nisan’ın bağımsızlık günü olarak kutlanmasına karşı çıkıyor. Okinavalıların itirazlarına yönelik açıklama yapan hükümet sözcüsü Yoshihide Suga, “Okinavalıların yaşadığı zorlukları unutmayacağız.” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.