İsrail’den Filistinli çocuğa hem işkence hem ev hapsi

İsrail’den Filistinli çocuğa hem işkence hem ev hapsi

Doğu Kudüs’te geçen hafta kaçırılan ve canlı canlı yakıldığı ortaya çıkan Filistinli Muhammed Ebu Hudayr’ın kuzeni Tarık Ebu Hudayr, İsrail polisi tarafından gözaltında feci şekilde dövüldü.

Medyaya yansıyan fotoğraflarda ağır işkence gördüğü anlaşılan Tarık, İsrail mahkemesi tarafından 10 gün ev hapsi ve 2 bin 857 dolar para cezası karşılığında şartlı salıverildi. Amerikan pasaportu da bulunan 15 yaşındaki Tarık, kuzeni Muhammed’in şüpheli ölümü nedeniyle patlak veren İsrail karşıtı protestoların ikinci gününde Doğu Kudüs’te tutuklanmıştı.

ABD’DE ‘DERİN RAHATSIZLIK’

Bir Amerikan vatandaşının İsrail polisi tarafından işkence gördüğü iddiaları Washington’da tepkiyle karşılandı. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada olay nedeniyle ‘derinden rahatsızlık’ duyulduğu belirtildi. Bakanlık, İsrail’in iddialarla ilgili tam inceleme başlatmasını istedi. ABD’nin Florida eyaletinde yaşayan ve eğitimini burada sürdüren Tarık, Kudüs’e yakınlarını ziyaret etmek için gelmişti.

İşkence gören Tarık’ın da katıldığı Şuafat’taki eylemler ilk otopsi raporunda canlı canlı yakıldığı belirlenen Muhammed Ebu Hudayr’ın ölüm haberiyle patlak vermişti. İsrail, dün Muhammed’in katil zanlılarının yakalandığını duyurdu. Yetkililer, Muhammed’in üç İsraillinin ölü bulunmasının ardından intikam amacıyla öldürülmüş olması üzerinde duruyor. Muhammed’in acılı annesi Suha, zanlıların yakalanması haberini sevinçle karşıladığını ancak İsrail adaletine güveni olmadığını söyledi. Suha, “Oğlumu öldürdüğü söylenenler yakalansa da kalbimde hiç huzur yok. Onlara sorular sorup serbest bırakacaklar. Ne anlamı var ki?” diye konuştu.

Filistin ile İsrail arasında son günlerde yaşanan gerilim tırmanmaya devam ediyor. İsrail makamları dün Gazze’deki 10 hedefi havadan vurduklarını açıkladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.